Kylling på ølboks i grillen

IMG_4820Søster Siri har minnet meg  på facebook om denne metoden for grilling av kylling. Det er en fin måte å tilberede saftig og smakfull kylling, den dampes innenifra og grilles fra utsiden! Og den ser ut som en ganske overvektig balettdanser der den står på grillenIMG_4812

  • Start med å lage rikelig dressing som smøres på kyllingen – og jeg fører også et par skjeer inn i kyllingen og fordeler: for en kylling: 3 fed hvitløk og 1/3 rød chili som hakkes, i tillegg hakkes grønt, jeg bruker peppermynte som jeg har mengder av på Hestøya. Skjær også det gule ytterste skallet IMG_4815av en 1/2 sitron og hakk, ev bruk rasp. Behold skalken på sitronen for å ha den som «kork» på kyllingen. Klem ut safta av resten av sitronen, bland sammen med resten sammen med 3-4 ss olivenolje, litt soyasaus og en ts honning. Godt med kvernet peppet og salt.IMG_4818
  • Så et clouet å klargjøre en halvfull ølboks: hakk litt mer åpning i toppen med en kniv og putt nedi urter som du har og ev litt løk/hvitløk, men behold topplokket – det stabiliserer boksen når kyllingen nå tres over. Så tetter du halsåpningen på kyllingen med sitronskalken.
  • Nå skal boksen med kyllingenIMG_4823 settes i grillen på indirekte og lav varme, grillen må ha lokk. Har du termometer på grillen så prøv og hold deg på 150-180 grader. Grilltida er litt etter størrelsen på kyllingen, men opp mot en time bør du regne. Har du steketermometer så la det gå til vel 70 grader – mitt Webertermometer foreslår automatisk 83 grader når jeg stiller inn på kylling….IMG_4824
  • Skal du grille tilbehør så ta det med på slutten – jeg har bare de sedvanlige potetene – først kokt 15 minutter og så smørt med olje og saltet peperet før de går innn i grillen.
  • En frisk salat  ordnes også mens kyllingen grilles. IMG_4828
  • Vær forsiktig når du tar ut kyllingen – det er glohett øl igjen i boksen selv om en del har fordampet og gitt saftighet og smak på kyllingen. Lirk nå kyllingen av boksen og den er klar for å deles opp og serveres!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s