Tomat-mozzarella salat

Salat med tomat og mozzarella er en god italiensk salat som gjerne kan serveres som forrett eller enkel lunsj/mellommåltid, i Italia inngår den ofte i måltidet som antipasti. Jeg har et par triks som jeg gjerne deler med dere:

 • I Italia får du denne salaten med velsmakende, saftige tomater som du får i Middelhavslandene, men dessverre skjelden i Norge. Derfor bruker jeg heller cherrytomat eller lignende. Da blir ikke salaten like estetisk – i Italia ligger tomatskiver, løkskiver og mozzarellaskiver som takstein – og det er jo flott. For all del: finner du smakfull stor tomat – så bruk den! Med oppskivet cherrytomat får du heller legge en remse med tomatskivene, jeg ofrer synsinntrykket for bedre smak…..

  Alt skjært opp, og mozerellaen krydret og dynket
  Alt skjært opp, og mozerellaen krydret og dynket
 • Når du kjøper fersk mozzarella i lake blir den litt tam i smaken hvis du legger skivene rett inn i salaten. Det jeg gjør er å legge skivene utover en tallerken og så krydre godt med salt og pepper og dynke med god balsamico og god olivenolje.
 • Bruk rødløk. Skjær den i løvtynne skiver som du prøver å beholde hele inn i salaten.
 • Til to personer: Et beger 250 g cherrytomat, en fersk mozzarella, 1/2 rødløk. I tillegg må du ha en frisk basilikumplante som du strør over og setter på bordet slik at alle kan ta så mye de vil. Jeg kan også bruke litt skivet parmesan på toppen for å gi litt mer smak.

  Her er det også tatt med parmesan - da blir det to oster....
  Her er det også tatt med parmesan – da blir det to oster….
 • Legg lagvis på et fat, løkskiver og mozzarella som takstein. Dynk alt med balsamico og olivenolje, kvern godt med pepper og salt over og la det trekke 10-20 minutt. Legg så på basillkumblader og eventuelt parmesanskiver. En kjapp og lett liten rett – passer det til anledningen så er en  enkel prosecco ikke av veien som følge.IMG_3788
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s