Ørretfilet grillet med cheddar og ramsløkpesto

Mari og Joacim har akkurat laget kilovis med   ramsløkpesto, med ramsløk fra Tyssøyna utenfor Bergen. Et glass ble med til Hestøya i pinsa, og første måltid på lille pinseaften måtte da selvsagt ha med pestoen.

  • Ramsløkpesto: ramsløken  erstatter basilikum i vanlig pesto – bland hakket ramsløk med hakkede pinjekjerner og parmesan. Kjør med stavmikser eller bruk morter. Smak til med salt og lime.   (Ramsløk fra Gotland finnes i butikkene for tida 
  • Ørretfileten deles i serveringsstykker, ha på salt, pepper og sitronsaft. Legg så på en skive cheddar og topp det med ramsløkpesto.
  • I grillen har du allerede lagt inn     hele poteter som du har forhåndskokt i 10 minutter og så rullet i olivenolje og kvernet godt med salt og pepper.
  • Ørretfiletene legges i grillen med skinnsiden ned. 5 minutter med full varme før du reduserer og lar de få 5-10 minutter til. La de ikke bli tørrstekt.  Ikke snu dem.        
  • Siden det har kommet nykål, er det et selvsagt tilbehør. På hytta damper vi den ved å ha et par cm vann i bunnen av gryta, legger «kålbåter» oppi og koker  kraftig med lokk noen minutter. Legg kålen utover serveringsfatet og ha på smør i skiver fra osthøvelen.
  • Da er det bare å servere, med en god klatt ekstra pesto på tallerkenen.  
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s