Siris kjapp-pasta – et stort måltid på 15 minutter

Denne oppskriften har jeg fra søster Siri. De er en god og mettende pasta med laks og pesto, hvor fyllet ordnes like fort som  pastaen koker.

Her er ingrediensene: Laksefilebilde 1-1t, pesto, pasta, parmesan er grunningrediensene, og, i dag tar jeg med en fenikkel.

Mens du koker opp pastavannet, skjærer du opp laks og fenikkel:

 • Ca 140 g pasta per person, kokes al dente – 8 minutt.
 • Fenikkelen skjæres i 3mm skiver, ta vare på noen fine «dusker». Når jeg i dag lager mat til bare meg, tar jeg knapt halve fenikkelen.
 • Ca 200 g laksefilet per person skjæres i terninger ca 1,5 cm. Skjær noen hele skiver på ca 1 cm for å legge på toppen. Det trenger ikke være salmalaks, skinnfrie fileter går fint. (Ev. fra frysedisken, du får til å skjære frosne terninger, og de tiner fort)
 • Når pastaen koker i rikelig vann, starter du med å surre fenikkelskivene i godt med olivenolje på middels varme, la de bli litt blank og farget, senk varmen litt og legg i lakseterningene. Pass på at det er bra med olje i panna og la
  En posjon er enkel å ordne i panna...
  En posjon er enkel å ordne i panna…

  laksen surrre uten å få stekeskorpe. Rydd plass i panna (eller bruk egen panne hvis du lager til mange) og legg filetskivene forsiktig i og la dem bli med de siste 2-3 minuttene, her bruker jeg salmalaks, og er ikke redd for å la skivene være litt ustekt.

 • Ta filetskivene ut av panna og tilsett ca 1/2 boks pesto per person og rør forsiktig sammen, pestoen skal ikke koke, bare bli oppvarmet lett.
 • Nå er pastaen ferdig, sil av vannet, jeg har et kjempefin pasta-bilde 3dørslag som kan settes på et fat og settes rett på bordet.
 • Men i dag danderer jeg tallerkenen ferdig, pastaen med ei grop i midten, lakseterningene med fenikkel og pesto tømmes fra panna opp i gropa, arbeid sausen forsiktig litt inn i pastaen, men ikke rot det helt sammen. Så legges filetskivene pent på toppen, dynk litt med god olivenolje og ha litt flaksalt på laksen, pynt med fenikkelduskene. Og så er det bare å få på godt med revet parmesan.
bilde 4
Da er pastaen klar til alenemåltid på verandaen på Lerkendal!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s