Blå pizza – den aller enkelste

Pizza uten tomatsaus omtales som hvit pizza, når vi nå snakker om verdens enkleste pizza – med bare bunn, blåskimmelost og eple – så må det bli blå pizza.

Flermannsrom på St Olav har mange interessante effekter, blant annet denne oppskriften som jeg fikk fra en medpasient under et av mine korte og harmløse opphold.

  • Pizzabunn ordner du på din måte, min finner du her IMG_3692(Du trenger ikke elte såååå lenge som jeg har foreslått, men noen minutter bør du koste på deg.) Legg den ferdige bunnen på et bakepapir så sparer du deg mye bryderi når du skal ha den inn og ut av ovnen.
  • Skjær opp et saftig eple i 2-3 mm IMG_3703skiver som legges ut over bunnen, fyll så på med rikelig blåskimmelost over det hele. da er det klart for steking!
  • Bildet viser hvor enkelt det er å ta pizzaen med en pizzaspade under stekepapiret. Denne pizzaen hadde nok gått greit uten papir, men er det bløtt fyll på så klistrer pizzaen seg fort fast til spaden….
  • Inn i ovnen, og helst på en pizzastein som har fått stå en halvtime i IMG_3707230-50 grader over/undervarme. Følg med – den er ferdig på mindre enn 10 minutter. … og her med en kjempe deigboble som jeg liker godt, gjenkjennelig fra pizza jeg får i Italia.

DeIMG_3697nne pizzaen står seg fint alene, men jeg lager gjerne en annen ved siden av (som kanskje spises først, da blir blå-pizzaen desserten). Her er mine grunningredienser når jeg skal lage rød saus til pizza (…og salt ).

Er du i tvil om drikke til blå pizza, kan det være et alternativ med en søtlig riesling, feks. Markus Molitor Riesling Sonnenuhr Spätlese, da blir det fest!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s