Hamburger Limousin med blått, søtlig følge

Trollheim: Svengård på Nerskogen leverer en flott hamburger av førsteklasses limousin-kjøtt som fortjener godt følge. Hva er vel da bedre enn å ta med et annet topp Rennebuprodukt: Blåmuggosten Råblå fra Grindal ysteri. Blåmuggosten brukes her som smakstilsetting til majones og denne sausen følger hamburgeren sammen med en miks av sjalottløk, eple og fenikkel – med balsamico.
(Annen hamburger og blåmuggost funker nok også….)

IMG_3574

  • Majonesen lager vi på noen få minutter selv (Mari er spesialisten), men du kan jo ogsåIMG_3565 bruke ferdig kjøpt. En eggeplomme blandes med en liten ts hver med  dionsennep og eddik sammen med et dryss salt. Så visper du inn inntil ca 1 dl soyaolje: Start svært forsiktig i starten, med tynn-tynn stråle olje samtidig som du visper kraftig. Avslutt når majonesen er passe tykk.
  • Majonesen (ca 1 dl) blandes med en tykk skive av IMG_3575blåmuggosten – jeg er priviligert som har Råblå… Smuldre osten oppi og mos den inn i majonesen med ei skje, litt klumper er helt greit.
  • Skjær opp 1/2 eple,tilsvarende med fenikkel og 2-3 sjalottløk IMG_3584ganske tynt. Stek det i panna med olivenolje på middels varme, på slutten tilsetter du 1 ss balsamico, bruk gjerne den tykke varianten.
  • Stek så hamburgeren i panne med ørlitt rapsolje som tåler varme, samtidig varmer du hamburgerbrød i stekovnen.
  • Da gjenstår bare å sette sammen hamburgerne med brød, blåmuggostmajones og balsamico-eple/fenikkel/løk. Sammen blir det smakfullt og saftig!IMG_3590

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s