Sverdfiskfilet

IMG_1707Når jeg tar turen til Mathallen i Oslo er det spennede å ta med seg noe en ikke har prøvd før. Denne gangen ble det sverdfisk – filetskivene ser jo helt lekker ut! Ser fram til Mathallen i Trondheim som kommer i sommer – men sverdfisk har jeg sikkert hatt mulighet til å få i Ravnkloa også, har funnet mange spennende eksotiske fiskearter der….

Stek sverdfisken som tunfisk (eller biff) var den enkle beskjeden jeg fikk. Det ble så bra at jeg deler det med dere her:IMG_1709

  • En filetskive ca 250 g til hver person, jeg salter og peprer passelig og dynker med lime.
  • Stekes i varm panne med olje og smør, til de blir lett brunet – det er alt. Når den er klar, drysser jeg med rikelig hakket bladepersille (noe annet som jeg ikke klarer å la være å kjøpe når jeg finner en fin bunt….) og legger en limeskive sammenIMG_0414 med kalematraoliven på toppen. Alt tar under 10 minutter.
  • Da gjelder det bare å ha tilbehøret klart samtidig – kokte småpotet er ideelt – og en frisk salat med cherrytomat, ruccula, rød løk, paprika osv. Så er det bare å velge en spansk hvitvin til, her er min yndling. Alt smakte fortreffelig – derfor denne anbefalingen.IMG_0423
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s