Marits avokadosalat

IMG_4492Hadde vårens båtutsett nå i helga, med en påfølgende rask tur til hytta på Hestøya for å ordne til sommeren. Ble inspirert til å legge ut en enkel lunsjrett med sommerbilder. Svigerinne Marit er opphavet til retten, jeg smakte den første gang på Hestøya for mange år siden.

Bortsett fra avokadoen er ingrediensene stort sett basisvarer fra kjøleskapet:
Til fire porsjoner:

  • To modne avokadoer, del opp mot steinen med skarp kniv og vipp ut steinen, rensk så ut fruktkjøttet fra skallene – som brukes til servering IMG_4504
  • En boks tunfisk i olje, alternativt noen reker som hakkes opp gjøres klar sammen med 1/2 rødløk opphakket (Legg litt til side for pynting), 1 fed hvitløk finhakket.
  • Tilsett 2 ss majones, 2 ss rømme og 1 ss sitronsaft, mos alt sammen med en gaffel. Smak til med salt og kvernet pepper.
  • Fyll avokadoskallene med salaten og pynt med rødløk, en sitronskive og noe grønt, her har jeg brukt peppermynte som det er overflod av på Hestøta, persille eller gressløk er gode alternativ. Bruker du reker så ha noen fine hele på toppen.
  • Server sammen med ristet brød, gjerne stekt som bruscetta i panna og litt friske grønnsaker/salat sammen med god olivenolje og balsamico.

IMG_4513

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s