Kleftiko – gresk lam i papir

Kleftiko er en gresk rett som det er kjempeenkelt å lage – du må egentlig bare beherske å pakke inn matpakken din selv! Og så er det både artig og godt. Ønsker du mer om Hellas så ta også en titt her. IMG_2805Ingrediensene har jeg lagt fram her: Jeg bruker skiver av lammelår, fint å ha med margbein. Per person: Ca 400 gr lam med bein,  en gulerot og to poteter, litt søtpotet, 1/2 løk, 4-5 cherrytomater 1/4 sitron, 2-3 skiver fetaost, jeg bruker den fine fetaen «Uhøvla» fra Grindal ysteri. Et par spiseskjeer rødvin, litt olivenolje, noen klyper oregano, gjerne frisk som her, 3-4 fed hakket hvitløk og salt/pepper.

  • Jeg bruker både aluminiumsfole og bakepapir til å pakke inn. Legg først et godt flak med aluminiumsfolie på benken, så bakepapiret  IMG_2810– begge store nok til å pakke godt inn.
  • Del opp alle grønsakene i ca cm-tykke skiver, løken i båter Legg kjøtt og grønsaker blandet i en haug på midten av papiret, salte og pepre og legg på oregano etter hvert. Tøm på ca en ss olivenolje og et par ss med rødvin i hver pakke. Kryst med sitron.
  • Pakk så forsiktig og pent sammen bakepapiret som en matpakke, IMG_2814det skal helst ikke gå hull i papiret, brett slik at det blir et tett kar under. Aluminiumsfolien tas etterpå og er garantien for at væska som danner seg ved stekingen blir i pakken.
  • Så er det inn i ovnen på ca 180 °C, minimum to timer.
  • Ta ut pakkene og fjern forsiktig aluminiumsfolien samtidig som du manuvrerer papirpakkene uåpnet over på hver sin tallerken. IMG_2818
  • Åpningen overlater du til gjestene – det lukter fantastisk, og skal spises fra papiret.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s