Ovnsbakt svin indrefilet med sweet chili

Dette er en kjapp og grei rett, her får du festmat klar på 30 minutter. Svin indrefilet er en både billig og mager råvare, og tilsetter du litt smak i retten blir det kjempegodt.

Det første du gjør er å skjære bort hinner på fileten. Legg en skarp kniv innunder hinnene og dra forsiktig opp mot hinna – se bilde av tilsvarende skjæring av oksefilet på venstre side av bloggen. Beregn IMG_3598200-250 g filet per person.

  • Krydre fileten godt med kvernet pepper og salt før du bruner den pent i smør/olje rundt det hele i stekepanne.
  • Legg den så over i en ildfast form med litt olivenolje i bunnen, suppler eventuelt med tilbehør som kan være med i ovnen: Denne gangen har jeg fylt på med brunet champignon og cherrytomat, sørg for at tilbehøret får litt olivenolje (rør det sammen med olja i panna) og gi  et dryss med salt og pepper
  • Ta først litt soyasaus over fileten som ligger i ildfastformen – ikke mye, så heller du en god rand med rød sweet chilisaus langs toppen av kjøttet. Har du noe friskt grønt krydder kan du klippe det over, tørket persille går også. Jeg legger til slutt noen smørklatter på toppen.
  • Så er det inn i ovnen på 125 grader med steketermometeret satt til 58 grader.
  • Trenger du mer tilbehør enn det du har sendt med i ovnen kan du ordne det mens fileten er inne, Jeg  surrer lit gulerotIMG_3597 og kålrabi i panna og har stekte potetbåter denne gangen, men det kunne like gjerne vært rotmos, parmesanpotet eller balsamicopotet.
  • Når kjernetemperaturen er nådd tas formen ut, legg over en IMG_3605aluminiumsfolie noen minutter før du løfter ut fileten og skjærer den i cm-tykke skiver – legg tilbake i formen og server – sørg for ei skje for å få med krafta når du forsyner deg.

IMG_3612

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s