Bruschetta, denne gangen med skalldyr

Bruschetta er verdens enkleste mat å ty til, og er ideelt å satse på når brødet er gammelt (og like gjerne grovt) og kjøleskapet tomt….

Det enkeste er jo bare å bruke tomat/løk og gjerne noe smakfullt å smøre på brødet. Jeg  har stort sett alltid et glass med oliventapenade stående i kjøleskapet (Ikke bry deg så mye om utgåttdatoen, den står seg fint lenge), ellers duger en rest pesto kjempefint. Det siste som må til er parmesan, også en av basisvarene i kjøleskapet.IMG_1216

Denne gangen hadde jeg mye gammelt grovt brød, og når jeg på vegen hjem passerte en mulighet for å kjøpe krabbe og reker, lot jeg meg friste til en skalldyrvariant:

  • Jeg er raus med olivenoljen når jeg steker bruschetta, start med å ta en spiseskje olivenolje i en frokosttallerken og gni 2-3 brødskiver per person (hvis det er hovedrett) på begge sider slik at den er bra fuktet. Fyll etter med olje for hver skive om nødvendig. Så tar jeg ytterligere olivenolje i panna før jeg steker/rister skivene lett brun og sprø i kanten. dette krever fullt tilsyn, det blir lynsnart svartbrendt, kan ev skrapes av med en kniv.
  • Legg skivene over på benken/skjærefjøl, ta så et fed hvitløk IMG_1217som du gnir godt inn brødet med: Du kjenner at den sprøe brødoverflaten rasper hvitløksfeddet, ta deg tid, kanskje 1/3 fed per bruschetta. Hadde en rest salat også, la det på, men droppet å smøre brødet med noe – her vil jeg ha fram den rene skalldyrsmaken: Derfor er det bare å fylle på med henholdsvis reker og krabbekjøtt.
  • På toppen fyller du godt på med parmesanflak – skjær så tynt du kan med en skarp kniv. Og deretter avslutter du med en liten IMG_1218stråle med god olivenolje over toppen og gjerne også balsamico. Selvsagt kvernet pepper og litt flaksalt. Voila! en kjempegod brusketta helt uten tomat denne gangen.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s