Bruschetta, denne gangen med skalldyr

Bruschetta er verdens enkleste mat å ty til, og er ideelt å satse på når brødet er gammelt (og like gjerne grovt) og kjøleskapet tomt….

Det enkeste er jo bare å bruke tomat/løk og gjerne noe smakfullt å smøre på brødet. Jeg  har stort sett alltid et glass med oliventapenade stående i kjøleskapet (Ikke bry deg så mye om utgåttdatoen, den står seg fint lenge), ellers duger en rest pesto kjempefint. Det siste som må til er parmesan, også en av basisvarene i kjøleskapet.IMG_1216

Denne gangen hadde jeg mye gammelt grovt brød, og når jeg på vegen hjem passerte en mulighet for å kjøpe krabbe og reker, lot jeg meg friste til en skalldyrvariant:

  • Jeg er raus med olivenoljen når jeg steker bruschetta, start med å ta en spiseskje olivenolje i en frokosttallerken og gni 2-3 brødskiver per person (hvis det er hovedrett) på begge sider slik at den er bra fuktet. Fyll etter med olje for hver skive om nødvendig. Så tar jeg ytterligere olivenolje i panna før jeg steker/rister skivene lett brun og sprø i kanten. dette krever fullt tilsyn, det blir lynsnart svartbrendt, kan ev skrapes av med en kniv.
  • Legg skivene over på benken/skjærefjøl, ta så et fed hvitløk IMG_1217som du gnir godt inn brødet med: Du kjenner at den sprøe brødoverflaten rasper hvitløksfeddet, ta deg tid, kanskje 1/3 fed per bruschetta. Hadde en rest salat også, la det på, men droppet å smøre brødet med noe – her vil jeg ha fram den rene skalldyrsmaken: Derfor er det bare å fylle på med henholdsvis reker og krabbekjøtt.
  • På toppen fyller du godt på med parmesanflak – skjær så tynt du kan med en skarp kniv. Og deretter avslutter du med en liten IMG_1218stråle med god olivenolje over toppen og gjerne også balsamico. Selvsagt kvernet pepper og litt flaksalt. Voila! en kjempegod brusketta helt uten tomat denne gangen.

Legg igjen en kommentar