Seifilet på potetseng

Seien ble en gang kalt for fattigmannslaks. I dag går det vel heller andre vegen – uansett er den en utrolig fin matfisk, som jeg får alt for lite av når jeg fisker på Hestøya. Men fine seifileter finner vi jo i butikken……

IMG_2908dokHer kommer en oppskrift på en enkel og grei seifilet som du fikser på under halvtimen, og som spiller på seiens egen gode smak. Det dreier seg om å klargjøre tilbehøret sammen med seien: Potetterninger og grønnsaker surres først i panna og så går seien inn i ovnen sammen med potet og grønnsaker.

  • Ta 2-3 poteter, en gulerot og 1/2 løk per person og skjær i terninger, skiver og båter. Har du andre grønnsaker/rotfrukter så prøv gjerne det. Surr alt i stekepanne slik at det blir lett brunstekt.
  • Hakk et par hvitløksfed og ta gjerne med en spiseskje hakket IMG_2909fersk ingefær, det gir fin smak til seien. Ha grønsakene over i en ildfast form eller stekeskuffe og bland dem med hvitløk, ingefær og salt og pepper.
  • Legg et stykke seifilet per person på toppen, salt og pepre og IMG_2910doklegg ei sitronskive over.
  • Så går hele greia inn i stekovnen i ca 10 minutter på 180 °C, har du dampovn, så gjør som meg – dampkok i 10 minutt. Seien skal være saftig og ikke bli tørr.
  • Pynt med litt persille. Sett forma på bordet for servering.IMG_2918dok

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s