Taco inspirert av forbrukerinspektørene

Lot meg inspirere til å prøve nye varianter av taco etter å ha sett forbrukerinspektørene på NRK forleden – klarte også nesten helt å fortrenge alle stupiditetene omkring hva som er sunnt og ikke i det samme programmet. Prøvde å feste meg ved hvordan tacoen ble tillaget, her er mitt forslag, det smakte bra!

  • IMG_5316Begynn med snargravet rødløk: En rødløk deles i to og skjæres i tynne skiver. Legg på et fat og bland i en liten ss sukker og like mye salt. Legg et fat over med lett press og la stå 1/2 time.
  • Tacokjøttet: Kjøpte ferdig langkokt kjøtt: Pulled Pork, 550 g. Varmet opp i skyen med stekovnen på 180 grader ca 1/2 time, som det står på IMG_5320pakken. Siden jeg har damp brukte jeg kombidamp 50%. Etter oppvarmingen moses kjøttet og skyen med en gaffel,  og kjøttet er klart.
  • Guacamole: To avokadoer renskes, klem ut saft av 1/2 lime, hakk 3-4 cherrytomater, finhakk en frisk rød chili, ett fed hvitløk, 1/2 liten gul løk og en god slump frisk koriander. KvernIMG_5325 godt med salt og pepper over – så smaker jeg til med det nye krydderet jeg hørte om i programmet: Røkt paprika. Mos alt sammen med en gaffel, eller du knuser det i en stor steinmorter. Jeg liker å ha guacamolen litt skarp, derfor smaker jeg til med chiliflak helt til IMG_5329slutt.
  • Tomatsaus-salsa: 10-15 cherrytomater hakkes sammen med en stor sjalottløk og 2 fed hvitløk. Ta saften fra 1/2 lime og ha i 1 ts sukker, 1 liten ts salt og 2 ts eddik og noen klyper tørket chiliflak. En bunt koreander hakkes. Det hele moses med stavmikser til en glatt saus. Smak til med chili og ev salt til ønsket IMG_5330styrke.
  • Velg om du vil ha tacobeger eller tortilla. Jeg velger det siste og varmer dem i dampovnen med bra fuktighet (60%) da blir de ikke tørr.
  • Da er det bare å montere tacoene etter egen smak:IMG_5338   IMG_5339
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s