Pasta med røykelaks

IMG_4389Det er bestandig greit med kjappe pastaretter med ingredienser som finnes i huset. Pasta med røykelaks er en slik mulighet – og skulle du ikke ha en liten røkelaksbit i kjøleskapet er det jo greie små halebiter å få ganske rimelig i butikken. Skulle tro at dette er en norsk pastavariant – men første gang jeg spiste det var faktisk i Terracina i Italia.

  • Pastaen, jeg regner 125 gram vanlig spagetti per person,  skal jo bare koke i 7-8 minutt, så vent med det til alt er klart – dette er unnagjort totalt på ca 15 min – rikelig pastavann kan en jo bare starte oppkok av – godt med salt i vannet.IMG_4390
  • Gjør klar ca 100 g røykelaks per person i litt grove skiver som deles opp. Gjør også klart en liten neve med salvie per person.  Dette skal oppi sausen helt til slutt. Rasp rikelig med parmesan – både til bordet – og en ss som skal blandes i sausen.
  • Basis for sausen er sjalottløkløk/hvitløk surret i olje.  Hakk en halv sjalottløk og et par fed hvitløk per person. Ha minst en ss olivenolje per person i panna, varm forsiktig opp og surr først sjalottløken og så skyver du den til side og tar hvitløken. Rør inn en ss parmesan for å tykne og smakssette sausen litt.
  • Når spagettien er ferdig al dente rennes den av i et dørslag og ta gjerne litt olivenolje i.IMG_4395
  • Først nå har du røykelaksen og salvien i sausen i panna – bland sammen og trekk panna av kokeplata og la det stå mens du fordeler spagettiene på tallerknene. Så fordeles røykelakssausen over. Legg gjerne en båt sitron på tallerkenen som hver enkelt kan kryste – og selvsagt parmesanen som står klart på bordet.IMG_4396
Reklame

Én tanke om “Pasta med røykelaks”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s