Kamskjell med brunt soyasmør

Oppdaget at jeg så langt ikke har kamskjell inne på bloggen – det må det gjøres noe med! Kamskjell har jeg hatt litt ambivalent forhold til fordi jeg en periode  hadde alergireaksjoner, men smaken er jo nydelig… etter litt sjekking har jeg kommet til at det er rogn på kamskjell jeg reagerer på, så nå serveres rene skjell og det er ingen problemer. Huff, dette ble jo rene facebook-innlegget om «mine sykdommer» – det skal ikke gjenta seg.

Tilbake til kamskjellene: Det artigste er jo å ha hele skjell og å skjære dem ut av skallet, men frosne skjell som finnes i alle butikkers frysedisker går også fint.

  • Start med ingredienesene til sausen, det er den samme sausen som jegIMG_3501 bruker på torskefiletflak i grillen, men her trenger du litt mindre per person.
  • Sjalottløk, valnøtter og hvitløk hakkes og blandes i en bolle som tåler varme, per person trengs et par valnøtter, 1-2 ts sjalottløk og et fed hvitløk per person. Bland det sammen i en kopp/krukke som tåler varme. Så bruner du 50 gram smør per person, la det bli brunt, men pass på at det ikke brenner seg. Rør med en skje når det skummer opp.

IMG_3500  IMG_3512

  • Når smøret er passe, tar du det med en gang – mens det er helt varmt – og heller det over nøtte/løk-blandingen. Du får en flott sprakelyd når smøret svitsjer ingrediensene. Så kan du sette til en ts eller to med soyasaus per person og sausen er klar. Hold den varm.
  • Kamskjellene har du lagt på kjøkkenpapir slik at de er tørre. Til enIMG_3516 forrett holder det med tre kamskjell per person. Svitsj dem i en god og varm panne med blanding av smør og olje som tåler varme, ca ett minutt på hver side – panna skal være så varm at de brunes lett, flytt på dem undervegs slik at de ikke brenner fast. Dander med sausen på tallerkenen – gjerne en basillikumkvast eller annet grønt på toppen.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s