Grilling i kjøkkenpeisen: Ryggkoteletter

Når del lir ut på vinteren, kommer minnene om sommerens gode grillmåltider. Vi har faktisk en bra løsning for det: Et av husets viktigste samlingspunkt er peisen foran kjøkkenbordet. Her er det i vinterhalvåret fyrt opp både til frokost og middag ++. Til denne kjøkkenpeisen har jeg fått tak i en grillinnsats IMG_3640– og da kan vedskiene bare få brenne ned og bli det flotteste grillkull. Slik blir det noen klassiske grillmåltid også om vinteren. Det vi ikke hadde tenkt på før noen kommenterte det, er at grillduften tar turen opp pipa og legger seg utover vegen foran oss – ikke helt til å forstå når du passerer i ti kuldegrader….

IMG_3615Satser på den aller enkleste grillmaten denne gangen – og noe av det beste: Svin ryggkoteletter. Sørg for å marinere noen timer i forvegen, her er min standardmarinade, bruk en morter:

  • IMG_36222 ts grovsalt, 1 ts svart hel pepper 1 ts rosepepper, 3 fed hvitløk og 2 ss frisk oregano (bladene, litt stilk gjør ikke noe) knuses i morteren til en fin masse, tilsett så en ts honning, 1 ss sweet chili, et par ss olivenolje, 1 ts soyaolje, 1 ss sitronsaft og noen drypp tabasco og/eller tørket chili. Bland alt sammen og gni det IMG_3625godt  inn i kjøttet, som får hvile, snu gjerne kjøttstykkene en gang.
  • Da er det inn i grillen på vanlig måte, på bildet ser du at det er  fin fres, jeg kan regulere høyden for å unngå at det blir for varmt. Må bruke ei lommelykt for å følge med i det litt mørke peisrommet.
  • Persfekt resultat! Da er det viktig at tilbehøret er klart. Siden vi illuderer sommermåltid er det en klassisk salat med cherrytomat, rødløk, paprika, ruccula og chamignon – med god olivenolje og balsamico, flaksalt og kvernet pepper – og har du litt parmesan eller ristede pinjekjerner, så gjør det seg…. Og potetbåter har jeg stekt i stekovnen. IMG_3649
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s