Juleskinke med stekt annanas

Jeg slår et slag for å ikke kaste mat! Det gjelder både å ta utgangspunkt i det du har av rester i huset – som kan utnyttes – og å kjøpe varer i butikken som er merket med kort holdbarhet – slik at de blir god mat i stedet for destruering. Se egen artikkel. Dagens rett er en kombinasjon: Brødet er gammelt, rucculaen somIMG_1532 jeg brukte en del av før helga, vet jeg at  ikke er like delikat hvis jeg ikke tar den nå, ei kokt juleskinke lå i butikken med en usikker skjebne etter at jula forlengst er over – men prisen var nedsatt, og selv laget jeg ikke kokt skinke denne jula. Så da kunne den godt bli med hjem til et kjapt enmannsmåltid – og siden bidra til å heve matpakkene utover uka.

Et par grove skiver av brødet stekte jeg som sedvanlig som bruscetta, litt olivenolje på en asjett som jeg dynker/gnir begge sidene av skivene i – så i panna til de blir fint brun og sprø. (Droppet hvitløken denne gangen). Valgte å ha majones til, nok med en eggeplomme, sammenrørt med en liten ts sennep og eddik, litt salt – og så vispe kraftig inn 1 1/2 dl nøytral olje, forsiktig i tynn stråle.

IMG_1534Så kommer det egentlige clouet med retten: fant en fristende frisk annanas i butikken: to skiver freses i stekepanna etter å ha renset bort skall og stilk – fantastisk god smak som møter skinka og majonesen på en fin måte.

IMG_1540Da er det bare å stable opp: De to skivene brød i bunnen, rikelig ruccula og godt med skinke så jeg blir mett, majonesen litt over og under, topping med annanasen og en stråle balsamico til slutt. Alt unnagjort på 10-15 minutter!

PS: To dager senere satset jeg på en ny variant: Denne gangen var brødet ferskt, jeg bare smurte to skiver med smør, så et godt lag medIMG_1542 sennep, skinke, resten av annanasen på samme måte som sist – men denne gangen toppet med en relativt sterk og søt rød pad thai sause. Matchen mellom skinka annanasen og pad thai-sausen ble kjempegodt – og noe helt annet enn sist.

IMG_1545….og det hører med til historien at både thai-sausen og sennepen var over ett år over påført holdbarhetsdato – i pendlerleiligheten er det en del slike glass som blir stående. Men ingen problem å bruke!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s