Torskefilet i dampovnen med tomat og oliven

Har funnet noen fine 5-kilospakker med torskefileter i frysedisken på Rema, en flott og enkel råvare for raske retter i dampovnen. Fileten kan legges i ovnen frossen eller halvfrosset, dermed kan den ordnes raskt. Her serverer jeg den med potet/rotstappe og brunet smør med soyasaus og løk.

Du trenger per person:IMG_0518
Torskefileten i ovnen:
– 2-300g torskefilet per person
– Søt sherrytomat
– Hakket sjalottløk
– Olivenskiver på glass
– Bladpersille
– Salt/pepper
Sausen, per person:
– 1/2 sjalottløk og 1fedd hvitløk hakkes
– 2-3 valnøtter hakkes
– 50 g smør
– 2 ts soyasaus
Potet/rotstappe per person:
– Ca 200 gram potet og røtter alt etter det en har, f.eks persillerot, selleri og/eller pastinakk.
– 50 g smør per person IMG_0521

  • Salt torskefileten og gni inn på begge sider, legg fileten på damprist. Skjær tomatene i skiver og dekk godt over hele fileten. Strø over olivenskiver og dryss på hakket persille. Kvern salt og pepper over det hele. Varm opp dampovnen med full damp 100 grader. Vent med å sette inn til du har kontroll på sausen og stappen. Er fileten tint, regn 8 minutt i ovnen, er den frossen kan du legge til 3-4 minutt.
  • Både sausen og stappe er beskrevet i en annen torskerett på bloggen, se oppskrift torskefiletflak. Sausen ordnes ved at hakket løk/valnøtter overhelles med smør når det er ferdig brunet, så tilsmakes med litt soyasaus. Som  det framgår av bildet har jeg et sausnebb med telys under, det er hendig for å forvarme løken litt – og å holde varmen eller at smøret er helt over.IMG_0524

Hell rikelig med saus over både fisk og stappe – og passer det så tar jeg gjerne en lett rødvin til dette, f.eks en Valpollicella….

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s