Oksehalesuppe

Har til det siste vært i besittelse av en kjempeoppskrift på oksehalesuppe som jeg ikke klarer å finne – da måtte jeg ta det på hukommelsen denne gangen… Heldigvis ble resultatet helt bra, alle jeg serverte var svært fornøyd! 

Jeg bruker stavmikser.
Jeg bruker stavmikser når alt er kokt.

Det viktigste grepet jeg har valgt, er å mose den ferdigkokte krafta med grønnsakene med stavmikser – suppa blir litt mindre fin i fargen, men du får det igjen på smaken – mener jeg. Oksehaler finner du i frysedisken i mange dagligvareforretninger, da er halen ferdig kuttet.

  • IMG_3479Til 4 personer bruker jeg en pakke med 1,3 kg oksehaler. Før du bruner stykkene i varm stekepanne med smør/rapsolje rulles de i melblanding med salt og pepper: 2 ss hvetemel, 1 ts salt og 1 ts pepper.

IMG_3483   IMG_3480

  • Alle grønnsaker som skal med, skjæres opp og brunes også godt i IMG_3485olivenolje i ei stekepanne – bruningen gir kraftigere smak: 1-2 gulerøtter, 1 ikke for stor sellerirot (like mye volum som gulerota), 1 liten purre, 1 gul løk.
  • Kok opp 1 vann sammen med 3 dl rødvin og en spiseskje tomatpure. Alt skal nå i ei gryte som du kan sette med lokk inn i stekeovnen. Ha i de brunede kjøttstykkene og grønnsakene, sammen med et laurbærblad og rikelig hakket frisk timian . Hakk 3-4 fed hvitløk som surres i stekepanna med olivenolje på lav varme før de går i gryta. Gi gryta noen skikkelig drag med pepperkverna, men vent med endelig smaksregulering med salt/pepper til kokingen er ferdig.
  • Når alt er fylt opp, settes gryta med lokk i stekeovnen med over/undervarmeIMG_3526 150 grader i 2 1/2 time eller lengre.
  • Når tida har gått skal du fiske opp oksehalestykkene fra gryta, fjern også laurbærbladet – da er det tid for å mose resten til en jevn masse med stavmikseren,  10-15 sekunder  holder.
  • Det er nå lett å ta av kjøttet fra beina, det skjæres/rives i passelige stykker og legges tilbake i den moste suppa, smak nå til IMG_3544med salt og pepper og gjerne litt grønt på toppen.
  • NB: Selv om dette er en ganske uedel del av oksen, så er resultatet en skikkelig smakfull festmat som gjerne skal følges av en god fyldig rødvin.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s