Pesto fra grunnen av

IMG_5079Pesto består av basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje, alt er godt – derfor oppfyllere pesto med glans jonsmatbloggs motto: Godt pluss godt blir som regel godt.

DagligvareforretningeneIMG_5073 har jo mange ferdige varianter, men du lager den kjapt selv til omtrent samme prisen. Har du ei fin potte med basilikum, er det gjort på ti minutter, bruk en stor steinmorter:

  • Start med 1 ts hel pepper og en 1/2 ts grovsalt sammen med 1-2 fed IMG_5075hvitløk i morteren. Mos det sammen.
  • Grovhakk basilikumen – bare litt, så den faller litt sammen, greit å ta med litt stilker også – dette skal moses i morteren.
  • Ta 3 ss pinjekjerner i tørr stekepanne og brun dem lett.IMG_5082   IMG_5084
  • Riv 50 g parmesan.
  • Ta basilikumen og pinjekjernene i morteren og dunk og roter godt med morterstaven til alt blitt en tørr masse, ha så i IMG_5086parmesanen og bruk morteren videre til det er en jevn masse.
  • Fyll i litt mindre enn 1 dl olivenolje, rør det samme med ei skje til du har en fin og jevn pesto. Du kan også røre inn litt sitronsaft, kryst ei sitronskive.

Pesto kan jo brukes til mye – klassikeren er selvsagt pesto og pasta – rett og slett, men for eksempel på bruscetta er pesto glimrende tilbehør. Du finner også en oppskrift her på bloggen med laks: Siris kjapp-pasta – godt og mettende.IMG_5095

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s