Grillet kveitekotelett med kastanjer og pæresalat

Grillede kastanjer har alltid hørtes flott ut – derfor gjorde jeg et impulskjøp av ferdig kokte kastanjer – de kan bare legges på grillen noen minutter så funker det. Kveiteskiver egner seg også fint på   IMG_4365    IMG_4370grillen – pass bare på at de ikke blir tørr og gjennomstekt. Suppler med en frisk salat, den jeg foreslår her er smakssatt med pære og den flotte planten som er best på tidligsommeren: Løpstikke – eller kjærlighetsurt!

  • IMG_4362Kveiteskivene saltes og pepres etter smak, jeg har supplert med knust fenikkel og chilipepper (ikke den sterke). Regn ca 250 g (1-2 skiver) per person. Dynk skivene  med sitron og la dem stå.
  • Skal ha med bakte poteter på grillen. Lar dem koke først ca 15 minutt, så gjenstår bare bruningen i grillen. Når de har kokt rulles de i litt olje sammen med godt med salt og pepper.
  • Gjør så klar salaten, til 3-4 personer: En halv fenikkel skjært i tynne skiver, en halv pære likeså, og en halv agurk med IMG_4371ostehøvelen, bland med en passe bunt  gressløk og 4-5 blad løpstikke, hakket. (NB: Selv om løpstikkeplanten er overdådig stor, så pass på at du ikke tar for mye – den skal bare sette smak, ikke ta overhånd!) Og hvis du har: Rist en ss pinjekjerner i tørr stekepanne og ta dem med –  de møter pæresmaken fint.
  • Rør ut en ss sukker med ca 1/2 dl 7% eddik og hell det på, la salaten stå og trekke mens du griller.IMG_4373
  • Da er alt klart, alt kokken nå trenger ser du på bildet. Ha god varme på grillen og legg først på potetene og kastanjene noen minutter, snu dem etter hvert.
  • Så kveiteskivene – ha klart et fat IMG_4375med litt olje  som du vender dem forsiktig i før du griller dem, bare ca 2-3 minutter på hver side. Oljen hjelper deg slik at skivene ikke svir seg fast, vær likevel forsiktig når du lurer stekespaden under, skivene tar seg best ut hel og fin….

Den som tror at grillsesongen i Trøndelag ikke er igang tar feil. Det går også fint an å spise ute – i hvert fall når en har litt juksevarme i taket…. Husk litt smør til potetene når du serverer.IMG_4380

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s