Bare biff!

Oppdaget at jeg ikke hadde biff på bloggen… Med fare (håp om) å få Rema som sponsor har jeg kalt denne enkle biffen for rett og slett «Bare biff». Biff er jo lynsnar og lynenkel i utgangspunktet, så kan en gjøre det så komplisert og mer tidkrevende som en bare vil med tilbehøret.

Kom foresten på at jeg likevel har en slags biffvariant inne fra før: Limousine indrefilet med råblå, den er en kjempegod spesialitet som alle blir mett av…. men altså denne gangen: Bare biff.

Disse råvarene er nok bedre nå enn for en uke siden
Her finner du ofte den beste biffen…

Til biff foretrekker jeg primært ytfrefilet, entrecot eller indrefilet, og jeg ser spesielt etter fin fettmarmorering i kjøttet. La deg ikke lure av frisk rødfage, de blasse kjøttstykkene er oftest mer modne, og finner du biffkjøtt på utgående dato til halv pris, er det ingenting å lure på – slå til! Denne gangen hadde jeg fått tak i en indrefilet på utgående dato.

  • Regn 200-250 g per person, ta kjøttet ut i god tid så det får IMG_5625temperere seg. Er det et helt stykke, så skjær på tvers av kjøttfibrene og press eller bank hver biff ut til flate stykker på litt over en cm tykkelse. Så er du raus med pepperkverna og peprer godt. Etter det kan du trykke biffene litt sammen igjen, slik at tykkelsen nærmer seg 2 cm. La de gjerne ligge en stund å godgjøre seg med pepperet på benken.
  • Da er tida inne for å klargjøre tilbehøret, jeg satser på bakte potetbåter (Beskrevet bla. i Råblåbiffoppskriften) og litt surret champignon (forsvant på bildene, men den er der).IMG_5624
  • I tillegg velger jeg denne gangen å piffe opp biffen med fritert løk: Skjær en halv gul gul løk per biff i tynne skiver og vend dem i litt mel på en tallerken. Varm så opp   solsikkeolje i ei gryte (ca 2 cm opp i gryta). Oljen skal være så varm at den skummer når du setter ei tresleiv nedi. Ta så løkskivene porsjonsvis oppi (ikke for mye) og friter til de er lett brune og sprø, legg dem over på kjøkkenpapir.
  • Saus kan være så enkelt som brunet smør – helt greit til biff når du har lite tid, jeg hadde en rest rødvinssaus som jeg brukte, men skal du lage den spesielt til denne retten må du starte i forvegen, det tar litt tid….
  • Da er vi klar til å steke biffene. Sørg for at panna er skikkelig IMG_5632varm, jeg har i lik mengde med smør og olje som tåler varme (egen rapsolje for steking går fint). La smøret skumme lett brunt før du legger biffene i panna. Følg med, jeg bruker neppe mye mer enn ett minutt på hver side, ønsker biffen ganske rå. Vil du ha biffene mer gjennomstekt så bruk ørlitt lavere varme og lengre tid. Først når biffen er ute av panna salter jeg, ikke vær for knipen med saltet…
  • Da er det bare å la biffene hvile litt, dander på talerknene og det blir et herremåltid!

IMG_5636

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s