Steinbitfilet i stekeovn

Har blitt litt hektet på førsteklasses råvarer i det siste. Så, når vi er i Bergen, er det selvsagt fisk som gjelder. Jeg velger å gå forbi den nye fiskehallen, fiskebutikken vis a vis i Strandkaien har alltid innfridd, og gjør det denne gangen også. Den kraftige steinbitfileten er lett rosa i fargen, som garanterer fersk vare.

  • Det ble skjært litt romslig av fiskehandleren, filetstykket viste seg å være 1,4 kg, 350 gram per person er rikelig, men det ble ikke rester. 
  • Starter med å brune fileten lett i stekepanna etter å ha pepret og saltet, bruk smør og solsikkeolje – 2-3 minutt på hver side.
  • Så inn i ovnen i ei form, stenk litt sitron over fisken og steketermometer settes i den tykkeste delen. Over/undervarme 150 grader. 
  • Siden jeg har så rikelig med fisk, blir det enkelt tilbehør. Mandelpotet, stekt hjertesalat og dampet purre. Del hjertesalaten på langs og stek den på middels varme med snittsiden ned ca 5 minutt.1/2 hjertesalat per person. Strø på litt flaksalt.   Purren deles i 3 cm biter. Pass på å få ut sand i mellompartiet hvor purren deler seg. 1/2 purre per person legges i gryte med damprist og litt kokende vann under. 5 minutt damping er tilstrekkelig.
  • Jeg anbefaler kjernetemperatur på 53 grader, da er steinbiten på sitt saftigste. Vil du ha helt fast fisk tar du den noen gradere mer.
  • Da er det bare å dandere tallerkner. Skjær opp fileten i porsjonsstykker. Krafta fra formen suppleres med litt smeltet smør. Enkelt og greit!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s