Varmrøkt torskefilet med Abu-røker på induksjon

IMG_5402Varmrøyking inne med en Abu-røker er uproblematisk, bare du har brukbart avtrekk på kjøkkenvifta og et induksjonsfelt som er stort nok. Har tidligere brukt gassbluss og var spent på om induksjon også fungerer – det gjør det altså.

  • Skjær fileten i ikke for store stykker, salt på litt ca en time før IMG_5400røykingen. 300 g torskefilet per person, en liten ts salt per person.
  • Klargjør Abu-røkeren med 4-5 ss ferdigkjøpt spon i bunnen, legg filetene på rista. Lukk/steng lokket og ventilen og slå på induksjonen, jeg startet med full effekt (9) et lite minutt før jeg satte ned til 6. La røkeren stå slik i ca 15 minutt – det kommer ut litt røyk, men ikke mer enn at vifta får det ut.
  • IMG_5403Mens røykinga pågår kokes mandelpotet og grønnsaker surres  i panne med rikelig soyaolje, ta det du har, her er det gulrot, kålrot, paporika, purre og aromasopp. Når det er bra stekt slår du ned varmen, skyv plass i panna og ha på 1-2 ss olivenolje hvor et par fed hvitløk får surres lett før du salter/peprer og blander alt sammen.
  • Etter 15 minutt slår du av induksjonen og åpner ventilen for røyken. La stå i 5 minutt til. Da er fisken klar.IMG_5404
  • Hvis du vil ha litt ekstra smak og fett til, så kan du steke på litt bacon som tømmes over fisken.
  • Øl (og vann) passer selvsagt, men velger du vin, slår jeg et slag for sauvignon blanc fra New Zealand, The Crossing har fylde og friskhet så det holder.IMG_5408
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s