Pasta med Pancetta og hvitløk

Dersom du har kjøpt ekte pancetta for å lage carbonara, så tenk degIMG_5503om en gang til: Lag heller en enklere pasta som ikke bare smaker bedre, den framhever de klare gode smaken av den sprø pancettaen tydeligere og er vesentlig enklere å tilberede, særlig hvis du har pancettaen ferdig i tynne skiver slik som her. Det hele gjøres på under 15 minutt når du har klargjort alt på forhånd:

Forberedelse:

  • Til 4 personer: 2-300 g pancetta i tynnest mulig skiver.
  • Gjør klar 1 litt stor sjalottløk og 2-3 fed hvitløk, begge finhakkes.
  • Kok opp rikelig med saltet vann til 500 g spagetti. IMG_5505
  • Riv en romslig mengde parmesan.

Tilberedning:

  • Ha pastaen i kokende vann, 8 minutt
  • Imens steker du pancettaen sprø i stekepanne og har 2 ss olivenolje i en kaserolle hvor du surrer først sjalottløken blank og så tar i litt mer IMG_5509olje og surrer hvitløken. Det skal bare bli blankt – ikke brunt. Undervegs har du i en liten klype med chiliflak, den skal smake men ikke overdøve. Når pastaen er ferdig slår du  løken over pancettaen i stekepanna, IMG_5506fordel pastaen i tallerknene og legg pancetta /løk på toppen.
  • På bordet får hver enkelt forsyne seg med parmesan og sett også fram en god olivenolje som jeg anbefaler at  dryppes rikelig over. IMG_5512

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s