Steinsopp med følge på grov bruscetta

Gikk meg på en fin steinsopp på Hestøya, det ble med den ene, den ble kuttet og stekt, og tatt med til Lerkendal. Når jeg fant den igjen senere i uka i kjøleskapet, var det bare å gå i gang. Har du ikke steinsopp (!), kan du ordne denne retten med god sopp som du finner i butikken.IMG_1199

Siden soppen ikke var all verdens mengde mat, supplerer jeg med bacon og tar med gul løk og fenikkel i en creme fraiche-saus. Dette er et kjappmåltid til meg selv, derfor arrangerer jeg det bare med noen grove skiver brød som stekes som bruscetta: Ha godt med olivenolje i den kalde stekepanne og trykk/gni skivene slik at de blir litt mettet  med oljen – så opp med varmen og la skivene bli gylden og sprø på begge sider. Ta dem ut av panna.

Til en person (Det er meg…..):

  • To grove bruscetta som beskrevet, gni inn lett med et delt hvitløksfed, legges klar på tallerkenen.IMG_1205
  • Bruk bruscettapanna videre til bacon, 70-100 g – husk at bacon ikke skal stekes for hardt, ta deg tid.
  • Samtidig i en gryte (Jeg bruker woc-gryte): Surr 1/4 fenikkel og 1/4 gul løkmed olivenolje – her også med forsiktig varme, når det er blankt tilsetter du den stekte soppen som varmes med. Så 2-3 ss creme fraiche,1-2 ts soyasaus og noen gode drag med pepperkverna. (Dropp salt når du har med bacon og soyasaus.) Rør alt godt sammen til alt er varmt, ikke kok.
  • IMG_1207Så over på bruscettaen, ta gjerne litt crispi-salat eller annen for å friske opp litt før du heller på sopp/bacon-sausen. Litt tynnskåren rødløk gjør seg på toppen, både for utseendet og for å friske på smakene.

Rette ble i dag fulgt av en IPA letIMG_1212tøl, 2,5% – absolutt et greit alternativ.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s