Smørflyndre med asparges i kaperssmør

IMG_1025Smørflyndre var en ukjent fisk for meg inntil Lars serverte den for oss på hytta i Sande, …sjøtunge er vel det samme. Lars hadde fått kjøpt ferdige fileter – er nok en forutsetning for å ordne denne retten raskt. Sammen med aspargesen var dette måltidet gjort klart på under 20 minutt. Utrolige små lekre hvite fileter – først lagt til tørk mellom kjøkkenpapir, så et raskt drag med salt og pepperkverna. Regn 200 g fileter per person til et lett måltid.

  • Siden det skal stekes flere runder med fileter er det lurt å ha stekovnen på ca 80IMG_1033 grader hvor filetene kan legges i en form etter hvert.
  • Brun smør i panna med litt over middels varme og svitsj filetene ca ett minutt før du snur den noen sekunder. Legges over i forma i ovnen. Da er det bare å fortsette (ny smørklatt til hver steking) til alle filetene er ferdig.IMG_1039
  • Aspargesen ordnes samtidig med fisken. Regn 250 g asparges per person når det ikke er annet tilbehør. Kok opp godt med vann med et par ss salt og en ss sukker. Ha også i en god klatt med smør. I dag er det grønn fin asparges, knekk av endene ved å holde med beggeIMG_1041hendene nederst på stilken – reguler festet til du kjenner at den knekker. Grønn asparges trengs ikke å renses. Når vannet koker legges aspargesen oppi og la det koke godt i ca 5 minutt. Ta dem raskt over på et fat. Kryst en halv sitron over, så rives rikelig med parmesan.
  • Da gjenstår bare kaperssmøret. Ca 100 g smør brunes lett i panna, ha i 2-3 spiseskjeer kapers og la dem surre med.Smøret helles over smørflyndra, og det hele serveres. Enkelt og godt! …og unike hvitvinsglass kan fylles opp!IMG_1054
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s