Bacalao på grønnsaker

IMG_5202
Baccalao i Monte, Madeira
Hadde et par fine levada-turer på Madeira (langs de lange vannkanalene i fjellene) – begge turene endte opp med et måltid på nærmeste mulighet – og da langt utenfor urbane områder – og begge ganger ble det bacalao. (Jeg har forlengst lært at bacalao betyr torsk og ikke bare den retten som vi kjenner, og som er på matbloggen her. ) Måltidene på Madeira smakte godt – men at maten badet i olivenolje ble litt heftig. Så derfor prøver jeg varianter med litt mer moderat mengde olje:

  • Beregn ca 150 g tørrfiskfilet (tørr vekt) per person, sørg for atIMG_5300 den blir vannet ut, regelen er 24 timer per cm tykkelse. Min erfaring er at fisken ikke skal vannes ut for mye, vil ha litt saltsmak.
  • Tar sikte på å ha alt i en stekeform: Potet, grønnsaker og fisk:
  • Kok mandelpoteter ca 10 minutt – 3 per person, skjær de så i skiver på ca 1-2 cm og surr dem brun, legg dem over iIMG_5299 stekeformen. Ta også 2-3 sjalottløk og skjær i cm-skiver og brun likedan – så fres raskt 1/4 paprika per person, til slutt litt purre og noen cherrytomater. Alt er nå i stekeforma. Knus over godt med flaksalt og ta noen drag med pepperkverna.
  • Surr et par fed hvitløk og 1/4 frisk rød chili per person i olivenolje, ta med hakket bladpersille. Halvparten blandes i stekeforma, resten IMG_5303venter du  med til fisken er stekt:
  • Sørg for at fisken er godt tørket av før du bruner filetene raskt i varm panne med smør og olje som tåler varme.
  • Legg filetene på toppen av stekeforma. Fordel utover noen oliven med stein. Det er allerede bra med olje i forma fra stekingene, men jeg har på et par ss til over fisk ogIMG_5306 grønnsaker, ha på resten av hvitløk/chili/persille.blandingen oppå fisken. Dekk formen med lokk/aluminiumsfolie og sett i ovnen med over/undervarme 180 grader i 25 minutt.
  • Da er det bare å sette fram formen og en kraftig rødvin, ingen ulempe om det er en portugiser…. IMG_5315
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s