Siciliansk pastakake

Har ei bok med pastaoppskrifter som sikkert er 20 år gammel. Den blir ofte brukt som inspirasjon. Her kommer en artig, velsmakende og vakker variasjon, hvor aubergin og pasta gir spennende smaker:

Det blir enklest med en kakeform med avtagbar side, skal du som meg lage til to, bør forma ikke være for stor. Legg et bakepapir i bunnen av forma før du lukker siden, pensle sidene med olje.

Til to personer trenger du:

 • 100 g pasta, gjerne linguine eller fettuccine
 • Olivenolje til pensling og steking
 • 1 aubergin
 • 1 liten løk hakket
 • 3-4 ferd hvitløk
 • 200 g kjøttdeig
 • 1 ts worshestershiresaus
 • 1 ss hakket persille
 • 1 ss tomatpuré
 • 200 g hermetisk hakket tomat
 • Salt og pepper
 • 25 g oliven i skiver
 • 1 rød paprika
 • 70 g nyrevet parmesan

Skjær auberginen i 3 mm skiver og brun dem på begge sider i stekepanne, la de tørke på kjøkkenpapir før du dekker sider og bunn i kakeforma litt overlappende. Hold av noen skiver til toppen.

Hakket 1 løk og 3-4 fedhvitløk surres med olivenolje sammen med 200 g kjøttdeig til den er passe brunet. Tilsett 1 ss tomatpuré, 200 g hakket tomat, 1 ts worshestershiresaus og 1 ss hakket persille, salt og pepper. La det koke i 10 minutt, tilsett 25 g skivet oliven og 1 rød grovhakket paprika (Kan erstattes/suppleres med f.eks. sopp). Kok ytterligere 10 minutt. Smak om det er passe med salt/pepper – sausen tåler å være litt salt.

Imens koker du 100 g pastaen 8 minutt i saltet vann. La den renne godt av og legg den i en bolle hvor du fyller etter med kjøttsausen og 70 g nyrevet parmesan. Bland alt godt før du fyller det i formen som er ferdig kledd med aubergin. Trykk pastasausen godt sammen og legg resterende aubergin på toppen.

Sterk formen i stekeovn med over/undervarme på 200 grader i 40 minutt. Løsne sidene på formen forsiktig før du vender det hele over på en serveringstallerken og så tar av bakepapiret på toppen. Da er kaka klar for servering, skjæres i «kakestykker». Kan følges med en enkel salat om ønskelig, ev kan du sette fram frisk basilikum, men forma er helt OK alene.

 

Reklame