Grillet skulder av iberisk gris

IMG_0962Iberisk gris har spesielt mye fett i muskelmassen, som sikkert mange har observert/smakt i gode spanske spekeskinker. Ola tipset meg om at Søstrene Karlsen på Solsiden også har ubehandlet kjøtt av iberisk eikenøttforet gris. Jeg fikk tak i frosne skulderskiver. Her kan man bare ikke klusse med grillmarinering – etter mitt syn er det bare salt og pepper som trengs før de flate kjøttskivene får en rask tur på grillen.

 • Salte og pepre kjøttet, la det ligge i romtemperatur. Regn 200 g svineskulder per person
 • Jeg velger å servere med bakte poteter og grønnsaker surret på grillen:
  2-3 middels store poteter per person  kokes ca 15 minutt før jeg lar dem tørke for så å rulle dem i et fat med litt olivenolje. Salte og pepre godt, krydderet fester seg godt i oljen. Legg poteten på grillen.IMG_0966.jpg
 • Rotgrønnsaker kan varieres, her er det jeg hadde denne dagen: Sjalottløk, gulrøtter, sellerirot, kålrot, fenikkel, sukkererter, hvitløk og chili. Siden jeg har ei stekeplate på grillen tar jeg det der, ved siden av poteten. Ha rikelig solsikkeolje på plata og stek i veg, vend ofte. Vent med sukkerertene, IMG_0970.jpghvitløken og chilien, ha i sukkerertene under vegs. Til slutt gjør du plass i panna og har på en ss olivenolje som hvitløk og chili surres i – ikke la det bli brunstekt. Ta panna ut av grillen og bland i salt/pepper fra kvern, panna holder grønnsakene varm.
 • Da gjenstår kjøttet, som deles opp i serveringsstykker og legges på varmestIMG_0972.jpg mulig grill, bare 2-3 minutter på hver side – i hvert fall når det er så tynnskåret som mine biter. Litt flammer fra fettet går greit når vi er så rask, men ikke la det svi!!
  Som jeg startet med: Slike råvarer skal det ikke klusses med – server enkelt. Bare salt-, pepperkvern og smør til poteten kommer i tillegg på bordet.
  …ja, og så rødvinen – en Bordeaux gikk fint.
  Årets første grillmåltid i Vasslivegen er klart til servering!IMG_0973.jpg
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s