Sashimi – kjappmat!

Skal vi har et lite festmåltid, og det fort! – da er det ingenting som slår sashimi – det går på ca 10 minutter å koke risen, samtidig skjærer du opp ingrediensene.

Ja, jeg vil ha med ris – det får du som regel ikke ikke når du bestiller ren sashimi på sushi-restaurant. På en måte er sashimien vi lagerIMG_2830 «umonterte» nigiri (ris med fisk på toppen) eller maki (rull). Vi bare serverer alt på ett fat, så mixer hver enkelt – det sparer jo kokken for jobb – og gir de som spiser frihet til å ta det de liker best.

  • Bruk Sushi-ris og kok etter anvisningen – jeg tar en kopp ris og det dobbelte med vann per to personer . Risen blir lekrere hvit hvis du skyller den med kalt vann i et dørslag før kokingen. Ikke salt, når risen er ferdig røres inn en liten spiseskje av både sukker og riseddik (per kopp ris).
  • Regn 250 g salmalaksIMG_2828 (eller lignende)  per person når det skal være et hovedmåltid – har du annen fin rå fisk eller skalldyr så er jo det flott, vi ender oftest opp med laksen alene…. Her er aktuelle eksempler på tilbehør – det er bare å bruke fantasi på både frukt og grønnsaker. For oss er det basis å ha med avokado og mango, denne gangen er det også IMG_2391vårløk og fenikkel med.
  • Skæringen av alt i 2-3 mm skiver krever skarp kniv – det er en forutsetning for de fleste råvarer….
  • Da er det bare å servere – og nåde den som oppdager at det ikke er wasabi eller soyasaus i huset, det har hendt – nå er begge inn på IMG_2833lista for reservelageret i kjelleren. En par cm fra wasabituben blandes med et par spiseskeer soyasaus, bruk gjerne sushi-soyasaus som er litt mindre salt enn den jeg hadde her. Skal du holde litt orden, kan du ha eget kar for wasabisausen, hos oss putter vi gjerne en serviett under tallerkenen på den ene sida – så holder sausen seg til den andre delen av tallerkenen. (Savner du syltet ingefær – så ta det med, ikke så avgjørende synes jeg.) En frisk riseling eller sauvignon blanc kan høre med, vi startet jo med at dette er  festmat!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s