Lammebog kokt i rødvin

IMG_5344Har sett en oppskrift hvor lam brukes i stedet for hane i coq au vin (All respekt for hanene, er vel oftest høne/kylling….), det må prøves. Satset på den andre bogen på det økologiske lammet fra Jøldalen som kom i hus i høst. Dette er lynenkel mat å lage, men husk å starte tidlig, du trenger  noen timer til koking.  ….og det behøver ikke være bog – alt oppdelt  lammekjøtt går  fint. Fire personer blir mett av denne gryta.

  • IMG_5345Deler opp lammebogen, ca 1,3 kg i passelige biter, bruk kjøttøks og sag, kjøttet vendes i hvetemel blandet med rikelig pepper og salt.
  • Stek kjøttet i panne/gryte med 2 ss smør og 1 ss rapsolje som tåler steking.
  • 5-6 sjalottløk deles i to, 2 gulrøtter, en purre en skive kålrot og en persillerot skjæres i terninger. Ha det i gryta og stek videre noen minutt slik at alt er fint og brunt.IMG_5349
  • Sørg nå for at alt er i ei gryte med lokk som kan inn i ovnen. Fyll på en flaske rødvin – nå trenger du ikke gå til de beste hyllene i vinskapet…. jeg brukte en portugiser til ca 100 kr: Escada. Ha i en ts pepperkorn, 2-3 nellikspiker og et laurbærblad. La det koke opp, så setter du gryta med lokk i stekovnen med over/undervarme 150 grader. La det stå tre timer, da er alt klart til IMG_5355 (1)servering – smak på krafta og reguler eventuelt med  salt og pepper, ev kok ned litt hvis sausen er for tynn.
  • Her passer det godt med en rotmos, mørkok potet og røtter, jeg har kålrot og persillerot denne gangen. Moses sammen med rikelig med smør og litt av kokevannet, smak til med salt og pepper. Persille eller timian på toppen – ta det du har.
  • IMG_5359   IMG_5357
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s