Sildball

2Sildball overlater jeg selvsagt til Nordmøringer. Dette er svigermor Marias oppskrift, med Grete som utøvende kokk. Marias oppskrift er sirlig håndskrevet, og det sier noe om hvordan tidene har endret seg at det står «Bruk 2 spekesild eller så mye du har råd til.»… Ingrediensene under er nok til ca 10 sildballer, et måltid for fire – eller som vi gjorde: To måltid til to personer: Første måltid som hele sildball, det andre med ballene skjært i skiver og stekt, da med stekt potet og rotgrønnsaker. 

  • Minimum 4 spekesildfileter   1.jpg
  • 2 kokte poteter og 7 rå poteter
  • 1/2 liten løk
  • 1 knust grovt knekkebrød

Kjøres gjennom kjøttkvern en gang. Lag en melblanding av ca 150 g byggmel og 1-2 spiseskjeer hvetemel. Denne tilsettes sildeblandingen, ikke bruk mer av melblandingen enn at massen blir passe smidig og lett å forme til baller – ikke for fast.  Ballene legges i saltet kokende vann og kokes i ca 35-40 minutter.

Server med kokte gulrøtter og kålrabi sammen med rikelig stekt bacon. Sørg for at det er nok fett ved å ta med litt smør på slutten sammen med baconen.

3.jpg

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s