Grillet tomahawk – dry aged entrecote med ribbebein

img_3425Noen ganger blir en så fasinert av et kjøttstykke at det bare må kjøpes… Slik var det når jeg fant en dry aged entrecot på Mathallen i Trondheim med en fantastisk marmorering, levert av Trondheim slaktehus.  Den fikk godgjøre seg ei uke ekstra før den havnet på grillen, til kanskje årets siste middag på Hestøya.

  • Regn ca 300 g per person inklusive ribbeinet. Her gjør ydmykheten til kjøttet at jeg ikke eksprimenterer – bare salt og pepper blir funnet verdig til krydring – og det holder i massevis når råvaren er så perfekt.img_3426-1
  • Grill en rask bruning/forsegling på alle kanter på høy direkte varme (Merk margen som renner brennende ut av beinet) før kjøttet flyttes over til indirekte varme ved å slå av midtbrenneren, sette hovedbrenneren på minimum og legge kjøttet i ei vugge opp fra rista. Sett i steketermometer.
  • Da er temperaturen i grillen passe for å surre grønnsaker på  img_3430-1stekeplata i nøytral olje og å legge inn poteter som er forkokt ca 10 minutt og så rullet i olivenolje og saltet/pepret rikelig.
  • Klarer du å holde temperaturen i grillen under 150 grader er det fint. Grønnsakene og poteten må snus jevnlig. Jeg tar ut dette img_3435kjøttet på 55 grader kjernetemperatur, er du livredd for rødt kjøtt tar du noen få grader til.
  • Kjøttet får hvile 10-15 minutt under aluminiumsfolie og noen grytekluter. Så er det klar til servering – utrolig saftig og smakfullt!

…og utsynet fra Hestøya til fastlandet på Skogn en høstkveld gir måltidet en ekstra dimensjon… img_3436-1

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s