Lammecarre på grillen

Denne fantastiske sommeren har gitt mulighet for mange store kjøttstykker på grillen, denne helga på Hestøya var turen kommet til lammekjøtt, hadde sikret meg en flott lammecarre.

Hvitløk, rosmarin, pepper/salt, sitron og olivenolje
Hvitløk, rosmarin, pepper/salt, sitron og olivenolje

Da er det fint om hvitløk, rosmarin, sitron og salt/pepper (grovknust) får sette god smak på kjøttet. Mariner i god tid: Bland sammen med olivenolje og gni inn i carreen, gjerne hardt på kjøttsiden, og la ligge minst en time. Denne lammecarreen på 7-800 g  ble rikelig til to.

  • Jeg starter med grillen på høy/direkte varme med svorsiden ned. La det bli brunt og fint et par minutter – men følg med så det ikke svis. Snu så carreen fortsatt med høy varme.
  • Litt juks: Koker ca 15 minutter.....
    Litt juks: Poteten koker ca 15 minutter…..

    Så skal carreen over i grillkurven, slik at den kommer opp fra støpejernsrista, samtidig slukkes midtelementet og sideelementene settes på laveste varme – det blir indirekte steking. Sett steketermometeret inn i det tykkeste kotelettstykket. Du får et helt greit steketermometer med kabel for en hundrings, med display utenfor grillen . Få gjerne temperaturen i grill-lokket ned under 150 °C

  • Helstekt potet kan du gjerne jukse litt med: Jeg koker deIMG_2162 halvvegs. Så tas de over i en bolle og jeg heller olivenolje over og kverner godt med salt og pepper, her skal du ikke være redd for å bruke salt…. Så ruller jeg dem slik at alt er dekt med olje og krydder. Nå kan de legges på grillrista på sidene, med lav varme blir dette helt greit og kontrollert.
  • Det blir i tillegg grønnsaker som følge denne gangen også, tidsnok å IMG_1176 legge de på støpejernsplata når tempen er blitt lav, pass på å ha på godt med olivenolje. (Se egen oppskrift)
  • Jeg tar carreen på ca 55 °C kjernetemperatur, kan ta 15-20 minutter. Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den gjerne hvile minst  10 minutt, samtidig kontrollere du potetene og grønnsakene ferdig på grillen. IMG_1182IMG_1181Kanskje det kan smake med en god chianti til dette…. – jo, jeg tror det…..
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s