Grønnsaker på grillen

Den enkle løsningen er jo en god salat, men ofte ønsker jeg en variasjon, eller det kan være at maten krever noe annet. Da er det greit å satse på grillede grønnsaker. Jeg lager den rett på støpejernsplata på grillen. Ha på godt med olje – som vanlig bruker jeg billig jomfru olivenolje (men mange mener jo

Støpejernsplata, men her grilles helt andre gode greier.....
Støpejernsplata, men her grilles helt andre gode greier…..

at den ikke egner seg til steking…) Pass på at grillen etter oppvarming står på lavest styrke, jeg tar det gjerne sammen med langsteking av kjøttstykker på minimum styrke/indirekte. Da er det greit at grillen står plant, slik at oljen blir liggende over hele støpejernsplata. Ordne alle grønnsakene i grove stykker, løk i båter, gulrøtter delt på langs i 2/4 etter størrelsen etc. Prøv å få litt varierte farger! Ingen krydder eller lignende på forhånd.

Aktuelle grønnsaker (Ta det du har):

  • Gul løk (Må nesten være med), rødløk, charlott….
  • Gulrot
  • Paprika – store biter
  • Søtpotet.
  • Kålrabi
  • Andre røtter etter smak
  • Stangselleri
  • Fenikkel
    ….bare bruk fantasien
Da fikk grønnsakene følge med helgrillet eentrecot og potet...
Da fikk grønnsakene følge med helgrillet eentrecot og potet…

Stekes på plata10-15 min, snus jevnlig, ev hell på litt mer olje. Ikke på panikk om det bli litt svartstekt, dette er røff mat!
Når et par minutter gjenstår grovhakker jeg noen fedd hvitløk, skyfler med grillspaden et ledig rom på jernplata i midten, heller på litt olivenolje og fyller på hvitløken. Følg med til det syder, hvitløken skal ikke bli brent. Når det er kommet langt nok roter du alt godt sammen med grillspaden, ta så noen skikkelige drag med salt og pepperkvern over det hele bland litt mer og fyll det over på serveringsfat.

Det blir lekkert og godt med noe ferskt grønt krydder over, har du ei potte timian er det perfekt! (som på bildet over)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s