Om meg

For litt siden deltok jeg i en spørreundersøkelse om ditt og datt, så kom plutselig spørsmålet om hobbyer. Siden jeg allerede hadde svart at jeg var glad i friluftsliv, reising, musikk og lesing osv, ble jeg svar skyldig, og faktisk litt deprimert – en aldrende mann uten noen hobby! Inntil jeg kom på at jeg og Grete nettopp har fått på plass nytt kjøkken, med prioriterte gode forhold for matlaging…. Selvsagt, matlaging er min hobby. Lettelsen var påtagelig!

GRILLNår jeg fortalte om denne lille opplevelsen videre, lovte jeg i et lettsindig øyeblikk en venn å sende han en oppskrift på e-post hver uke. Når så flere har hengt seg på: At da må jeg sende til dem også, kom tanken om i stedet å lage en blogg – som tenkt så gjort.

Har vært glad i å lage mat bestandig, men med et ganske ”rett på”-utgangspunkt. Ikke så mange små gourmet-tallerkener, selv om det har vært noen forsøk. Stort sett blir det ganske kjappe opplegg, og det svinger fra at sikkert noen mener at jeg ”overkrydrer” til enkle retter hvor gode råvarer står i sentrum uten dill-dall.ovn

Det jeg er helt sikker på, er at jeg har klart å smitte matgleden over på mine nærmeste. Det beste beviset på det, er at mine barn for lengst har gått grundig forbi meg i kokkekunsten – det er jeg ganske stolt av. Kanskje de kan komme inn med noen gjesteretter på bloggen min? Et resultat er at vi hver påske har ”Ungdommens aften”. Det startet med at våre og vinskapmin søsters barn fikk anledning til å kjøpe råvarer og lage all maten på langfredag, og etter hvert også kjøpe vinen på vår regning. Riktignok måtte vi etter noen år henvise dem litt lavere ned i polets hyller…. De er for lengst voksne, men tradisjonen holdes i hevd, nå har de også med seg ivrige partnere. De sist årene har ”ungdommens aften” vært en ca 20-retters mat/vinopplevelse – egen artikkel vil komme.

Navn på mine nærmeste vil kunne dukke opp i artiklene: Jeg er gift med Grete, og Halvor, Ola og Mari er våre barn. Camilla og Joachim er partnerne til Halvor og Mari.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s