Røkt torsk på grillen sammen med grønnsaker

IMG_1952Av og til er det greit å prøve litt uvante råvarer på grillen. Røkt torsk er jo godt, og når jeg fant en pakke på Coop-en på utgående dato, som jeg jo agiterer for at vi må ta i bruk  – og det var en av de fineste sommerkveldene i år – hvorfor ikke prøve å lage en spennede rett i stekeplata i WeberQ-grillen?

Til to personer:

  • IMG_1950Startet med å kutte grovt opp 2-3 poteter, 2 gulrøtter, 1/2 rød paprika og legge dem på ei godt varmet stekeplate med olje som tåler varme, jeg brukte 2 ss rapsolje for steking. La grønnsakene starte å steke 7-8 minutter sammen med ca 100 g bacon i terninger, vend dem noen ganger.
  • Så settes varmen ned noe og fortsett med et par store IMG_1951chamignon i skiver litt inntrekt med olivenolje og ca 500 g røkt torsk skjært i skiver (fjern de beina som du ser). Ta noen drag med pepperkverna, salt er du forsiktig med, sett det heller på bordet – du har jo salt i fisken og baconen. Ha på lokket på grillen og la det surre 5 minutt, snu litt på det.
  • Så kommer siste ladning: IMG_19538-10 cherrytomater delt, 3-4 fed hvitløk hakket og godt med grønt som også hakkes grovt. Estragon har jeg rikelig av i urtehagen sammen med bladpersille – og de er begge perfekt til fisk!
  • Et par minutt til så er alt ferdig – krafta fra fisken er da fordampet.

Her trengs ikke mer tilbehør – et velsmakende måltid på terrassen en fin sommerettermiddag!IMG_1954

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s