Lungemos med tagliatelle

1-2Lungemos er en fin råvare som for mange har gått i glemmeboka – eller blitt fortrengt. Når vi nå har nytt fokus på å utnytte alle ressurser (jfr. høna),  tar jeg sjansen på å løfte den fram. Med noen gode smakstilsettinger blir dette skikkelig god mat. Jeg bruker lungemosen som utgangspunkt for pastaretter, her bruker jeg tagliatelle. En pakke lungemos på 400 g er rikelig til 2-3 personer.

 • Start med å skjære opp 3-4 sjalottløk og hakk 2-3 fed hvitløk.2-2
 • Jeg foreslår både søtt og surt i smakstilsettingen: Hakk derfor opp 2 ss med suragurk (som jo er ganske søt), 2 ss med soltørket tomat i olje og et par ts kapers.
 • Jeg starter med å surre sjalottløken i rapsolje for steking. Så senker jeg temperaturen, skyver løken til sidene, har i en ss olivenolje i midten og3-2 legger i hvitløken som blankes ett minutt. 400 g lungemos skjært i skiver
  trykkes ned i panna mellom løk/hvitløk og alt surres sammen med på svak varme. Gni
  lungemosen med ei sleiv etter hvert som den smelter.
 • Når alt har blitt en masse har du i suragurk,4-2kapers og soltørket tomat sammen med noen dråper tabasko, en ss balsamico, ev grønt, jeg bruker litt tørket persille, men
  her kan du variere med det du har – og salt etter smak.
 • Samtidig har du kokt ca 125 g tagliatelle per person. Legg opp pastaen i tallerkenene og fyll over med lungemos-sausen. Pynt på toppen med rikelig grovt revet rucculasalat. Og ikke glem parmesan på bordet – og ev balsamico.
 • 6 (2).jpg
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s