Stekt fersk sild på grill, med avokadopure

Mari og Joachim har flotte naboer på Stokkøya. Knut og Jorunn i nabohuset har bidratt med mat fra havet flere ganger, denne gangen var det fersk sild, ferdig filetert. 

  • Valgte å servere som forrett. Siden det flotte nye kjøkkenet på Stokkøya foreløpig  ikke har vifte, valgte jeg klokelig å trekke utendørs: Steking på kullgrill i aluminiumsfolie, bare for å vise at det alltid finnes alternativer…. kunne jo ha stekt tradisjonelt i stekepanne (Brune smør, 3 min på skinnsiden og en kort svitsj på kjøttsiden) eller på jernplate i grillen.
  • Men altså denne gangen i ei form av aluminiumsfolie. To fileter per person saltes og pepres godt. Så på grillen med godt med smør, full varme, vent til det bruser litt, legg så i filetene og gni de litt rundt slik at alle får smør.  Det tar litt lengre tid enn i panna, la det bruse godt før filetene snus en kort tid.
  • Serverer silda med avokadopure, gir  en fin avstemt smak mot silda. Til 4 personer: 2 avokadoer moses sammen med 4 ss rømme – jeg har prima rømme fra setra til Sissel i Budalen! 1/2 rødløk finhakket, saft fra 1/3 sitron, noen dråper tabasco og salt/pepper.  
  • Voila – en kjempegod rett til forrett eller enkel lunsj. Og jeg spanderte en spesiell, lett perlende chardonnay hvitvin fra USA (Med bruskork): Donkey & Goat – perfekt! 
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s