Pulled pork i butterdeig

Denne retten skulle egentlig hett kanin i butterdeig – det spiste jeg nettopp når vi hadde en vårtur til Paris, kjempegodt! (Ikke farlig når du går bare 50 meter fra hotellet og finner en restaurant med Michelin-anbefaling.) Kaninen var langkokt slik at kjøttet var helt oppløst, og med butterdeig rundt ble det riktig smakfullt. Men kanin er ikke lett å få tak i i Norge… var faktisk et kaninslakteri på Berkåk for en del år siden, men det gikk dårlig. Konkurrerte med kylling, men fikk ikke samme støtteordninger…. synd, for det er en flott og sunn råvare.

Alternativet ble at jeg prøvde med et nytt produkt som jeg har sett i hyllene på dagligvarebutikkene i det siste: Pulled pork. Den reklamerer med å være langkokt med samme «sprengte» struktur. IMG_1770Så jeg satset på den sammen med frosne butterdeigplater – altså fullt og helt halvfabrikata denne gang…. og siden det slett ikke ble verst, så konstaterer jeg at det ble en ganske snarlaget elegant rett. (Den som vil kan jo alternativt både langkoke en skank el. og kjevle butterdeig fra grunnen…. men da blir det noen timer ekstra.)IMG_4222

  • Ett flak butterdeig kjevlet jeg ut til 1-2 mm tykkelse og delte opp for to «pakker. «
  • Pulled pork ble stekt i form med varmluft 180 grader i 25 minutt, som angitt på eska.  Fylte rikelig med kjøtt på hver butterdeig og rullet sammen. Butterdeig er jo smør og deig kjevlet sammen, så jeg lurte like IMG_4225godt noen tynne smørskiver fra ostehøvel inn imellom deigen når jeg rullet sammen.
  •  Så var det bare å følge oppskrifta til butterdeigen: 220 grader på stekeplate med over/undervarme i 15 minutter – greit å følge litt med til det ble passe brunt og flaksprødt.IMG_4231
  • Tilbehør denne gangen ble grønsaker stekt i panna, gulrot, sjalottløk, paprika og på slutten også grønne erter – tror det var det var noe i den stilen i Paris, men her velger du det du har eller lyster.
  • Til slutt litt tykk balsamico på toppen til pynt og for å gi litt sødme. Som hovedrett bør du nok ha to pakker per person.

IMG_4233

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s