Pasta med spekeskinke

  • Var forleden innom Søstrene Karlsens utsalg på Solsiden og fikk med meg noen skiver førsteklasses parmaskinke. Det lå litt avskjær rundt skjæremaskina og jeg foreslo at jeg kunne kjøpe med det. Men det ble kontant avvist, avskjæret img_3545skulle gå til pastaretter i restauranten. Det minnet meg om at jeg hadde klar en oppskrift på pasta med spekeskinke til bloggen. Men dette er altså lavprisversjonen – hvor jeg bruker en pose rimelige skalker/avskjær fra Rema.
    img_2738
  • Gjør klar alle ingredienser samtidig som du koker opp rikelig pastavann i ei stor gryte: Til fire personer: 3-400 g spekeskinkeskalker skjæres opp i tynnest mulig skiver. 8-10  aromasopp  i skiver. 1/2 fenikkel skjæres i skiver som deles opp i passe stykker. 6 sjalottløk  i skiver, 5 fed hvitløk hakkes. En liten bunt bladpersille grovhakkes. Knus litt cajennepepper eller italiensk picante, du bør kjenne styrken og regulere slik at img_2743det setter tydelig smak, men at det ikke blir brennende.
  • Start med å brune aromasoppen i olivenolje og smør, legg den til side.
  • Legg 125 g pasta per person i det kokende vannet. Kok til det er al dente, 7-8 minutt.
  • Imens surrer du sjalottløken og fenikkelen i et par ss olivenolje, ikke for kraftig varme, det skal bare bli blankt, slå ned varmen img_2745ytterligere, skyv inholdet i panna bort fra midten – der har du i en ytterlig ss olivenolje og så den hakkede hvitløken, som skal bli blank, ha i persillen og bland så alt sammen. Når pastaen er ferdig har du i soppen og spekeskinka slik at alt blir varmt.
  • Porsjoner pastaen på tallerknene og fordel spekeskinkesausen på toppen. Rugg litt med en gaffel slik at spagetti og sausen blander seg. Ha rikelig med finraspet parmesan på toppen, ev også noen dråper med god olivenolje.img_2753

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s