Villsau lamebog sous vide

1.jpgDet nærmer seg påske og lammetid. Her er en litt annerledes variant: Jeg har omsider prøvd å rekonstruere en rett som vi har koset oss med på restaurant Los Canarios 1 i Arguineguin på Gran Canaria. Det dreier seg om en langstekt lammebog – derfor baserer jeg meg på sous vide. Denne gangen velger jeg å brune kjøttet før vakumeringen. Husk å starte i god tid, sous vide-tida bør være minst 5 timer – gjerne det dobbelte eller mer.

5Vi har for tida to villsaulam i fryseren, de små bogene er ideell, en bog holder for to personer. Kutt av bogen i kneleddet med ei kjøttøks eller sag. Fyll en morter med 3 fed hvitløk, 10-15 pepperkorn, 1 ts grovsalt og godt med frisk rosmarin. Knus det til en jevn masse og tilsett saft fra 1/4 sitron og et par ss olivenolje. Gni inn bogen med halvparten og la den hvile ca 1/2 time. Så brunes den relativt kraftig i stekepanne, smør så resten av dressingen på bogen og vakumer. Jeg bruker dampovnen til sous vide: Dampkoking på 58 grader, og som nevnt minst 5 timer. Kjøttet er ferdig når du tar det ut. Jeg kutter den på tvers i til to porsjoner med kniv/kjøttøks.

Serverer med tilsvarende tilbehør som på Los Canario 1:

  • Bakte potetbåter, stekes i 20 min 210 gr med over/undervarme, så omløpsgrill i 10 minutt.
  • Bakte tomater – del tomatene i to og strø salt pepper på snittflaten og dynk med god olivenolje, inn i stekovnen sammen med poteten de siste 10-15 minuttene.
  • Smakspaprika kan du legge med forma sammen med tomaten, pensle med olje.
  • Chamignongen tar du samtidig i stekepanne med 50/50 smør/olje og salt/pepper.7.jpg
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s