Sadel av kje

IMG_4353Blir alltid inspirert når jeg kan få tak i litt ukjente råvarer. Når jeg fant kam av kje på Bondens marked så måtte jeg ha med det hjem! Satset på tradisjonell steking i ovn og grønnsaker til.

  • Sadelen var ca 1,5 kg, men her er det mye bein så ikke inviter for mange, det holdt akkurat til 4 personer, lurt å ha assortert ost til IMG_4343dessert på luringa….
  • Fyll morteren med 3 fed hvitløk, 1 liten ts med henholdsvis hel sort pepper, grovt salt, rosepepper og en ss grovhakket frisk rosmarin. Knus det og kryst i safta fra en sitronskalk og en ss olivenolje.
  • Rut opp skinnet på sadelen og gni inn med krydderblandingen. La stå minimum en halv time. IMG_4344
  • Brun sadelen i stekepanne med smør og olje som tåler varme. Sett stektermometeret midt i ytrefileten og stek med over/undervarme i 125 grader til termometeret viser 58 grader. Ta kjøttet ut og la det hvile 15 minutter innpakket i IMG_4346aluminiumsfolie og legg gjerne gryteklutene oppå.
  • Sørg for at tilbehør blir klart: Jeg bruker bakte potetbåter og grønnsaker surret i olje: Gulrøtter, løk og paprika. På slutten tas med brokolibuketter og hakket hvitløk som på lav varme varmes i en ny slant olivenolje før det etter ett minutt blandes sammen med resten. Bra med fingersalt på og noen gode drag med pepperkverna.
  • Da er det klart for å skjære ut filetene. La IMG_4350en smal kniv følge beinene – ikke glem indrefiletene på undersiden! Skjær i 1-2 cm skiver og legg tilbake i beinet for servering – lekkert! Og kjeet skuffer ikke – saftig lyst kjøtt med fin smak.IMG_4351
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s