Osso Bucco med gremolata og parmesanpotet

Noen har sikkert skjønt at jeg er ganske opptatt av kjøtt med skikkelig margbein, og da kommer jeg selvsagt ikke utenom Osso Bucco. Her bruker jeg en egen potetvariant som er lynkjapp.  …at den er kjapp er kanskje ikke så viktig når du skal bruke timer på kjøttkokingen, men den  umiskjennelige parmesansmaken er etter mitt skjønn flott til italienske Osso Bucco. Og denne potetvarianten kan du bruke til mange andre retter.

 • Her er ingrediensene som jeg bruker: Det er skiver av IMG_2966-dockalveskank som er utgangspunktet, her er det  4 skiver på til sammen vel 1 kg, da ble det litt rester når vi var to til bords. Skankeskivene gis en melhinne: Bland mel og salt/pepper i  en tallerken og vend skivene slik at du får en fin hinne. Brun så skivene i stekepanne, bruk smør/oljeblanding, og ha dem over i ei gryte med lokk som kan settes i stekeovnen.
 • Fordi jeg fant et fint brett med økologiske rotfrukter på Coopen tar jeg litt variert: 2 gulerøtter, en halv pastinakk og ei skive sellerirot. Kuttes sammen med en løk og en stilk stangselleri og surres i smør/olje så de blir lett gylden. Hakk tre hvitløkfed,  senk varmen i panna og varm hvitløken forsiktig i litt olivenolje. Alt skal opp i gryta sammen med kalveskankeskivene.
 • Kok ut panna med 2 1/2 dl hvitvin, som også skal i gyta sammen med saft fra 1/4 sitronen boks hakket tomat og 2,5 dl buljong (Jeg bruker en vanlig terning).
 • Legg så oppi en bukett med grønt som knytes sammen med en hyssing: Timian, persille og ett laurbærblad. Husk å ta den ut før servering
 • Til slutt tar du med min smaksyndling: IMG_2967-dokRemser med sitronskall. Bruk feks. en potetskreller og skrell lange remser av det gule på skallet, skjær de så i smale lange strimler som tas med i gryta:IMG_2974-doc
 • Gi gryta et oppkok på plata før den settes med lokk i ovnen med over/undervarme  140 grader.  Tre timers koking blir bra!
 • Når gryta er vel inne i ovnen ordner du gremolataen – som er litt skarp når du smaker på den, men som endrer seg dramatisk til det bedre når den får ligge på den varme maten når duIMG_2972-doc serverer: Rikelig med persille hakkes (3-4 ss) sammen med 3 hvitløksfed og revet sitronskall (det gule) fra 1/2 sitron. Det blandes sammen, og jeg fukter litt med en stenk sitronsaft og ørlitt god olivenolje. La det stå, for å foredle smakene sine til et fellesskap mens gryta koker.
 • Parmesanpotet: Fordi jeg har gremolata , bruker jeg litt til poteten: 2-3 skrellete poteter per person skjæres i litt store terninger og IMG_2978-dokkokes i 10-15 minutt. Så blandes 2 ss Snøfrisk naturell sammen med en ss melk og 2 ss raspet parmesan i en gryte på lav varme slik at det blir flytende. Ha de kokte potetterningene oppi mens de ennå har litt fasthet og rør det forsiktig sammen etter å ha tilsatt en ts gremolata, flaksalt og kvernet pepper: Voila! Et godt potetfølge som kan brukes til mange ulike retter, klar på et kvarter.
 • Da er det bare å få gryta ut av ovnen, ut med krydderkvasten og smak til med salt og pepper. Chiantien er allerede på plass, og her er alt  klart på bordet:

IMG_2981-dok

 

 

Reklame

Én tanke om “Osso Bucco med gremolata og parmesanpotet”

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

  myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  myTaste.no

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s