Grillet soppgrisribbe med stekt eple og selleri

Grillsesongen går mot slutten, men noen entusiaster fortsetter langt ut over høsten. ….og svinekjøtt er ikke alltid det samme – feks. kom Ola med et fantastisk fint produkt fra Søstrene Karlsen: Gris oppfostret på sopp i Verdal, ribbestykket så perfekt ut for grilling.

  • Regn 250 g beinfri ribbe per person, her er det kjøttsmaken som skal framheves – så krydringen begrenses til grovmalt salt og pepper som gnis godt inn.
  • Ha god fyr på grillen – IMG_4696her bruker jeg kullgrill – og brun ribba på alle sider, pakk den så inn i aluminiumsfolie og legg den til indirekte steking (dra kullet over på motsatt side hvis du bruker kull) – har du termometer på grillen så kan det gjerne vise godt under 200 grader hvis du klarer å styre det. Et steketermometer er nesten nødvendig, sett det midt i ribba og følg med – når temperaturen nærmer seg 60 grader tar du ut ribba av aluminiumsfolien og får opp trekken på kullet. (har du ikke termometer vil jeg foreslå ca en tima, alt etter hvor varm grillen er.)IMG_4701
  • Potet som er kokt ca 15 min og smurt med olje og saltet/pepret legges på den direkte varmen på grillen mens ribba fortsetter på indirekte side. Lukk lokket så du får varmen opp i grillrommet. Når poteten er ferdig bakt (må snus unedrvegs), kan du håpe på at svoren på ribba også her blitt litt mer sprø. (Men jeg oppnår aldri tradisjonell sprø svor på grillen….)IMG_4697
  • Mens grillingen går mot slutten surres ca 1/3 stort eple, en selleristilk og 2 sjalottløk per person – alt kuttet i  små biter – i stekepanna inne. Bruk rikelig med smør, og litt god olivenolje over på slutten.
  • Ribba kan godt få hvile noen minutt før oppskjæring, 1-2 cm skiver er perfekt. Den ble fantastisk saftig og velsmakende! Husk smør på bordet til de bakte potetene.IMG_4703
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s